09 Feb Werken in het buitenland

Wat veel afgestudeerde jonge mensen tegen zullen komen in een zoektocht naar een nieuwe baan is een gebrek aan ervaring. Ben je net afgestudeerd dan is het vaak moeilijk direct de baan te vinden waar je jezelf graag in ziet. Werken in het buitenland kan uitkomst bieden!

Allereerst moet je begrijpen dat in een tijd als deze met een werkloosheidspercentage van 8.5% in Nederland de kans niet reeël is dat jij wordt uitgekozen voor een erg gewilde baan. Allereerst omdat er soms honderden mensen op één baan reageren. Daarnaast is het bijna altijd het geval dat er een andere sollicitant méér of meer relevante ervaring hebben voor een specifieke job dan jij.

Een tweede is dat je als pas-afgestudeerde student nieuw bent op de arbeidsmarkt. Tijdens je studie heb je wellicht geen voltijd baan gehad, dus dat betekent dat je op dit moment een part-time baantje of geen baan hebt. Solliciteren vanuit een werkloze situatie maakt je een minder sterke sollicitant dan wanneer je een voltijd betrekking hebt.

Als derde punt ben je één van de zovelen. Hoe kun je voorkomen dat je één van de 400 sollicitanten bent, je kunt solliciteren voor je droombaan vanuit een vaste job en hoe onderscheid je je van de rest? Ga werken in het buitenland.

Ga je werken in het buitenland, dan zul je allereerst een unieke kandidaat kunnen zijn. Natuurlijk is er altijd concurrentie voor vacatures in het buitenland, maar heb je meer te maken met 5 tot 10 concurrenten i.p.v. 400 anderen. Waarom? Je Nederlandse taalvaardigheid kan in het buitenland erg bruikbaar zijn, hiermee maak je je uniek.

Ten tweede zul je merken dat als je gaat werken in het buitenland je bijna altijd een vaste voltijd aanstelling wordt aangeboden. Dat geeft je dus een sterkere positie.

Als laatst is de ervaring van het werken in het buitenland voor werkgevers in Nederland, België en daarbuiten erg bruikbaar. Werkgevers zien graag dat iemand over grenzen kan kijken en heeft bewezen zelfstandig een avontuur aan te gaan.

Wil jij weten welke banen er in Marokko zijn die perspectief kunnen bieden op die veelbelovende werkervaring?Neem contact met ons op: jobs@inoresources.com.#1 Werken in Marokko